vineri, 16 martie 2007

A opta ediţie a Ghidului Turistic, Istoric, Artistic al Bucureştiului

A apărut ediţia a VIII‑a, revăzută şi adăugită, a lucrării Bucureşti. Ghid Turistic, Istoric, Artistic de Silvia Colfescu, cel mai complet ghid cultural al capitalei noastre din 1941 încoace.
Fruct al simbiozei dintre Orient şi Occident, Bucureşti păstrează surprize încântătoare, peste care poţi nimeri întâmplător, păşind pe sub gangul de intrare al unei case anodine sau intrând într-o bisericuţă străveche, ascunsă după blocuri. Un oraş vechi, în care frumosul extrem coexistă cu urâtul insuportabil, în care ospitalitatea şi veselia locuitorilor stau alături de lamentările cerşetorilor şi de lătratul câinilor vagabonzi, în care splendoarea şi mizeria Orientului se împletesc cu strălucirea şi răceala Occidentului.
O capitală europeană.
Un oraş care merită să fie cunoscut.
15 itinerare şi o hartă a centrului oraşului; tezaure de artă, muzee şi monumente, case, străzi, oameni din vremuri de demult, istoria şi istorioarele unui vechi oraş.

Comandaţi-l şi răsfoiţi-l pentru a ne putea sugera cum să-l facem şi mai bun, la a IX-a ediţie.

2 comentarii:

ChriSmilla spunea...

grozava carte, ma bucur ca s-a reeditat.

eu am cumparat-o acum cativa ani si am recomandat-o multor prieteni, dintre care unii mi s-au plans ca n-au mai gasit-o. Am sa le spun ca e din nou disponibila.

Anonim spunea...

Felicitari pentru blog!Ghidul e binevenit. E de un real folos consilierilor de imagine care lucreaza pentru clientii din Bucuresti.