marți, 29 mai 2007

Noutăţi

În preajma salonului de carte Bookfest, Editura Vremea va prezinta trei noutati:


Din Bucurestii trasurilor cu cai. Povestiri desuete de Paul Emil Miclescu, editie îngrijita de arh. Sandu Miclescu.


Volumul este o incursiune în Bucurestiul de altadata al batailor cu flori de la sosea, al doamnelor si domnilor eleganti, al parfumurilor si rafinamentului. Totul intercalat cu o memorialistica ce evoca figuri ilustre ale familiilor de altadata, evenimente, strazi, cladiri.


Volumul cuprinde pe lânga romanul În oras, la Bucuresti si povestirea Caleasca Mamei Zinca, un articol intitulat Hoinar prin Bucurestii de altadata, note, ilustratii ale autorului, fotografii si portrete de familie din colectia Sandu Miclescu.


Fratii Inima-de-Leu de Astrid Lindgren, traducere de Carmen Vioreanu


Astrid Lindgren (1907-2002) este una dintre cele mai cunoscute scriitoare din lume, autoare de carti pentru copii. S-a nascut în familia unui fermier de lânga oraselul Vimmerby din Suedia. A copilarit acolo, apoi, dupa ce si-a întemeiat o familie, a început sa scrie povestiri pentru copiii ei. Curând, ele au fost publicate, au fost traduse în numeroase limbi si au devenit cartile cele mai iubite de copiii din Suedia si din toata lumea. Astrid Lindgren a primit importante premii nationale si internationale pentru opera ei. Multe dintre cartile ei au fost adaptate pentru marele ecran si pentru televiziune. Printre cele mai fermecatoare si iubite povesti se numara si cea a Fratilor Inima-de-Leu, Cojita si Jonatan, micii viteji a caror dragoste învinge tirani, balauri si, în cele din urma, moartea.

Croatia, Ghid turistic de Miljurko Vukadinovic

Una din cele mai frumoase destinatii de vacanta pentru turistii români, Croatia este o tara încântatoare, unde, pe lânga tezaure de arta, opere ale antichitatii, Renasterii si barocului, turistii se pot bucura de o mare limpede si calda, parcuri naturale si gastronomie fina. Veti gasi în ghidul nostru informatii culturale si istorice, sfaturi practice, harti.

Niciun comentariu: