joi, 18 septembrie 2008

Lansare Doina Jela la Cluj şi Timişoara

Vă aşteptăm la lansarea cărţii O sută de zile cu Monica Lovinescu a Doinei Jela în librăriile Cărtureşti din Cluj şi Timişoara.

Alături de Doina Jela, la lansare va participa şi Silvia Colfescu, directorul editurii Vremea.

Cluj - Cărtureşti, Iulius Mall
29 septembrie, ora 18.00.

Timişoara - Cărtureşti, str. Mercy, nr.7
1 octombrie, 18.00.

„Nu era deloc greu s-o iubeşti pe Monica Lovinescu. Era înţeleaptă, fără să se pretindă astfel, generoasă fără să aibă despre sine certitudinea că este, atentă la celălalt, deşi părea invazivă şi dominatoare, delicată deşi intransigentă, umană deşi părea dură, plină de umor, deşi nu râdea foarte des (...) Alţii ar spune că era greu s-o iubeşti, fiindcă era egoistă. Era. Dar nu mai mult decât cei mai mulţi dintre noi, care nu compensează egoismul lor printr-o miime din jertfa şi generozitatea dovedite de ea şi de Virgil Ierunca, de-a lungul unei întregi vieţi, puse între paranteze.” (Doina Jela, în Argument)

4 comentarii:

Anonim spunea...

Super! O asteptam de mult pe la noi. Voi fi acolo.

Anonim spunea...

DJ Doina
'Suna ca dracu!', o astfel de confesiune. Informat electronic de catre Miruna Lepus, mi-am zis ca trebuie musai sa particip la lansarea cartii 'O suta de zile cu Monica Lovinescu' de la libraria Carturaresti din Cluj. Delicata si lipsita de agresivitatea unui DJ cultural de pa Calea Victoriei, Doina ne spune cum a trait in anticamera mortii, nu o suta de zile, ci alaturi de 'un secol de cultura'. Constatam ca Monica Lovinescu a ramas intransigenta chiar si in fata mortii. Si, nu poti fi altfel, decit pregatindu-ti 'randuiala' alaturi de cei dragi. Doina a fost fiica, sora si mama pentru Monica noastra draga. Testamentul rostit cu piosenie si transmis prin
Doina Jela, unica mostenitoare a sufletului Monicai Lovinescu, suna cam asa: sa fim toleranti si sa reasezam in casa noastra valorile care au consacrat aceasta natie.
De Anul Nou, ziua lansarii cartii la Cluj, s-a mancat miere. Conform traditiei iudaice, cei care maninca miere vor fi mai buni tot anul. D-zeu s-o ocroteasca pe Doina si pe noi toti!.
Antoniu Poienaru

Unknown spunea...

Multumim pentru mesaje. Ne pare bine ca lansarea a fost bine primită.

Anonim spunea...

nu pot crede ce neinspirata am fost. am cumparat cartea la Cluj cu cateva ore inaintea lansarii, fara sa am habar de evenimentul ce urma sa aiba loc. nu pot spune ce dezamagita sunt.