luni, 15 septembrie 2008

Răpirea nevinovatului palmier

Lupta bucureştenilor cu palmierii devine din ce în ce mai crunt-comică. Acum vreo două-trei zile, televiziunile vuiau de isprava unui concetăţean de-al nostru, care, ziua în amiaza-mare, a coborât din maşină în rondul de la Universitate, a smuls tacticos un palmier, l-a pus în maşină şi a demarat, nestingherit de nimeni, probabil spre vila a cărei grădină se va mândri cu exoticul arbore.

Unii s-ar putea gândi că acesta e un mod original de protest, demn de originalitatea ideii de a împodobi cu palmieri centrul unui oraş situat într-o zonă cu climat continental excesiv – cu ierni friguroase adică.

Noi credem totuşi că omul nu era animat de înalte idealuri civice şi estetice. Mai curând îl muncea banala poftă de ciordeală, cu care ne-am obişnuit în ultimii ani şi care a adus averi frumuşele unora dintre curajoşii ciorditori.

Această desfăşurare surprinzătoare a ostilităţilor nu influenţează câtuşi de puţin hotărârea noastră de a cere în continuare restituirea ceasului de la Universitate. S-ar putea ca bucureştenii binevoitori să şterpelească toţi palmierii, dar asta nu ne garantează că, după dispariţia lor, municipalitatea va pune ceasul la loc!

Vrem ceasul de la Universitate înapoi!

3 comentarii:

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim spunea...

Ei, chiar credeti ca asa se fac in Romania averile? Pornind de jos, de la un palmier?!

Fritz spunea...

Mda..... inca un exemplu de "civilizatie" romaneasca!