miercuri, 3 septembrie 2008

Vrem ceasul de la Universitate înapoi


Dragi prieteni,

Ca locuitori, unii dintre noi de mai multe generatii, ai Bucurestiului, ca editori ai unei colectii PLANETA BUCURESTI, care reflecta toata dragostea, interesul si preocuparea noastră pentru chipul de ieri şi de azi al capitalei noastre, o capitala europeană, dorim să reactionăm energic la gestul de neinteles al autoritatilor de a dizloca unul dintre putinele simboluri ramase intacte ale orasului nostru, CEASUL DE LA UNIVERSITATE!

Nu intelegem, ce anume deranja la el. E adevarat ca nu promite comisioane si nu produce bani, fiindca nu se cere nici udat, nici transplantat, nici inlocuit daca se usuca. Dar el este important, fie si pentru ca a masurat asteptarea febrila a romanilor de a intra in Uniunea Europeana.

Vă rugăm aşadar să vă alăturaţi protestului nostru, dovedindu-ne astfel mai reactivi la mutilarea si saracirea orasului nostru pana si de monumente care nu fac rau nimanui, cum este CEASUL DE LA UNIVERSITATE.

7 comentarii:

Asociatia Ziaristilor Independenti din Romania spunea...

Vă impărtăşim nedumerirea şi indignarea şi ne alăturăm semnătura pe eventuala listă de contestatari ai deciziei primăriei sau cine o fi luat acea decizie.
Promitem să expediem la toată lista noastră de adrese mesajul dvs.

AZIR

Unknown spunea...

Primim de la abonaţii newsletterului nostru:

„Alataieri soferul nu pricepea de ce s-au ales palmieri, care costa mult, mai ales ca intretinere. Ieri ii spuneam nevestei despre palmierii de la Universitate, si nu pricepea DE CE.
Pai chiar tu ai spusi aci de ce ce s-au pus palmierii in loc de pomi specifici tarii: TOCMAI pt ca necesita ingrijiri speciale, inlocuire, toate astea aducatoare de comisoane. Cum ii explicam si soferului: eu acasa la mine sau patronul la noi la fabrica, toti vrem sa reducem cheltuielile, pt ca sunt BANII NOSTRI. Cu cite facem economii mai mari, cu atit ne ramine mai mult. Dar primariile cheltuiesc pe palmieri ... tot BANII NOSTRI, nu ai lor - cu cit cheltuie mai mult, cu atit au shpagi mai mari!
În plus, este si o chestiune de identitate nationala: ce stejar, ce gorun, ce plop, palmierii arata foarte clar ca Romania contemporana este o ... republica bananiera!!!

Vroiam sa va atrag atentia ca luptati fara speranta, pt ca aveti impotriva termodinamica. Asa cum in Termodinamica pe care o invatam la scoal se arta ca intitdeauna caldura va trece de la corpul cald la cel rece, si nu invers, la fel in termodinamica shpagii, cu cit o afacere este mai defavorabila pt Romania, cu atit mai mult va fi facuta, deoarece se soldeaza cu shpagi mari! De aceea in Bucuresti nu s-a facut nici-o data vre-o consultare publica: cum sa afie cheltuiti banii Dvs? vreti tzeapa in Piata Palatului? Vreti borduri care sa se schimbe la fiecare sase luni? vreti trafic infernal?
vreti zgarie-nori care sa striveasca cladirile de patrimoniu?
Vreti fintana de la Izvorul Rece inlocuita cu o hidosenie care pretinde ca-l reprezinta pe Balcescu?
Vreti sa se desfiinteze cursele spre comunele adiacente orasului?
Nu, in cei 20 de ani d elibertate, nu ne-a consultat nimeni nici-o data! Tot de aceea s-a aprobat mineritul cu cianuri la Rosia Montana. De aceea abia anul trecut a venit Nokia in Romania, iar Mercedes nu a venit de loc: investitorii SERIOSI au fost tinuti deoparte, oficialitatile nu aveau nevoie de Siemens sau Fiat sau japonezi care sa creeze mii de locuri de munca, ci de unii pusi pe dat tunuri, care sa le dea shpaga mare!“ (Cristian Ioan)

„Numarati-ma!“ (Ana Ciucan Tutuianu)

„Orasul Bucuresti are nevoie de vegetatie, nu de un ceas ruginit si prafuit, care nu mai era interesant pentru nimeni. Mia bine ar fi reamplasat statuia din perioada interbelica, data de jos de comunisti, a lui Ionel Bratianu, decat palmierii care, insa sunt mai atractivi decat acel FOST ceas.“ (Florin Georgescu)

Unknown spunea...

Primim in continuare mesaje, rpin prietenii nostri de la AZIR

„Si noi suntem de acord cu protestul.“ (Oana si Dora)

Anonim spunea...

S-ar putea ca pentru generaţiile tinere ceasul de la Universitate să fie un ceas oarecare. Pentru cei de vârsta mea însă este "Ceasul". Când îţi dădeai întâlnire cu cineva "la ceas" însemna Ceasul de la Universitate. În acest fel, el a fost vreme de decenii un reper al Bucureştiului, aproape o instituţie. Ar fi păcat să dispară în neant.

Nicolae Corbeanu
scriitor şi jurnalist
Köln, Germania

Unknown spunea...

Primim in continuare mesaje de la cititorii nostri

„Va rog adaugati si semnatura mea la protestul cu ceasul de la Universitate.“ (Andrei Pippidi)

Fritz spunea...

Prezenta ceasurilor in marile orase reprezinta totodata si punctualitatea acelei natii! Ei bine romanii nu pun prea mare pret pe acest lucru! Si putini i-au observat disparitia inca o dovada ca unora putin le pasa de el!
Parerea mea!

Fritz spunea...

A da am uitat si eu va sustin campania! O lume fara ceasuri este o lume dominata de haos!