vineri, 27 martie 2009

A apărut „O privire dincolo de orizont. Jurnal de călătorie în jurul lumii”


O privire dincolo de orizont este un fascinant jurnal de călătorie, care ne poartă din cele mai inaccesibile colţuri ale Africii până în cele mai exotice ţări ale Asiei şi în cele mai pitoreşti locuri ale Australiei. Scrisă cu pasiune şi cu grijă pentru detaliu, cartea se constituie într-o lectură captivantă pentru orice iubitor al marilor călătorii.


Alături de autor, veţi călători prin 37 de ţări, pornind din Italia, trecând prin Spania, prin 22 de ţări africane, prin 12 ţări din Asia şi repornind spre Europa din Noua Zeelandă, după un popas în Australia. Pe lângă descrierea peisajelor şi a monumentelor, veţi găsi şi date privind istoria acestor ţări. În plus, descrierea vieţii aşa cum e ea în aceste ţări - obiceiuri, religie, bucătărie, transport, politică etc.


Absolvent al Facultăţii de Medicină din Bucureşti, seria 1966, doctorul Corneliu Nicolae Dimache emigrează în Italia în 1969. Pasionat de munte, face numeroase ascensiuni în Alpi, escaladând aproape toate vârfurile de 4000 m. Participă la mai multe expediţii extra-europene, în Nepal, Pakistan, Peru, China. Pe Everest, ajunge până la 7000 m altitudine.




Niciun comentariu: