
De astăzi puteţi citit pe blogul Două luni în Europa cel de-al XXII-lea episod din carte.
Cartea Duduţei Olian „e un îndemn la cunoaşterea Bucureştilor, o carte de leac, scrisă cu râvnă şi hărnicie de cronicar, o lecţie de dragoste pentru oraş. Actriţa Duduţa Olian coboară de pe scena teatrului direct în larma decorului Bucureştilor şi ne propune câteva plimbări cu ţintă prin târg, fie prin colţuri mai puţin cunoscute, fie prin zone pe unde trecem mereu, dar fără să ştim ce vedem sau fără să avem timp să privim.” Victoria Dragu Dimitriu
Colecţia Autori Români se îmbogăţeşte cu un nou roman, Lasă zilei scârba ei, de Ştefan Dimitriu. Volumul a primit deja aprecieri din partea criticii:
Ştefan Dimitriu se dovedeşte un atent observator al vieţii sociale, care îşi temperează prin umor patetismul. Scrisul său se remarcă prin bun-gust şi credibilitate.
Alex ŞTEFĂNESCU
Ocolind comentariile fastidioase sau partizane, lăsând cititorului grija şi ispita judecării lor (a faptelor n.n.), el, personajul (lui Ştefan Dimitriu n.n.), e mai mult grefierul tribunalului în care procuror e realitatea cea adevărată iar judecător cititorul.
Laurenţiu ULICI
Caracteristica definitorie a scrisului lui Ştefan Dimitriu ni se pare a fi viziunea cinematografică a temei, stilul său având o deosebită putere de sugestie.
Mircea IORGULESCU
Existând în literatură de unul singur, adică fără să se revendice de la vreo şcoală sau de la vreun cenaclu, numele lui (al lui Ştefan Dimitriu n.n.) n-a avut circulaţia la care calitatea cărţilor sale îi dă dreptul.
Mihai UNGHEANU
Când se va scrie istoria acestor ani, romanul lui Ştefan Dimitriu va trebui luat în considerare ca document (...) (Scriitorul are) capacitatea de a construi o intrigă captivantă; talentul de a sugera psihologia personajului descriindu-i gesturile; harul de a inventa replica sugestivă; ştiinţa de a construi un prim-plan şi de a lumina dintr-un unghi neaşteptat caracterele; în fine, darul de a construi o mulţime de personaje de fundal, credibile, deşi spaţiul ce li se acordă e redus.
Roxana SORESCU
Ultima apariţie în colecţia Albumul cu poveşti este un încântător volum semnat de Monica Pillat, Cei 13 şi misterul, apărut acum în ediţie bilingvă.
Traducerea din română în engleză este realizată de Pia Pillat Edwards.
Povestea celor 13 va cuceri copiii şi-i va face pe adulţi să se reîntoarcă în timp, pe vremea când pisicile, berzele şi şoriceii vorbeau, găinile, melcii şi şopârlele făceau planuri, mopsul putea vobi cu iepurii, iar copacii puteau participa şi ei la acţiune.
Apărută pentru prima dată în 1968, cartea a fost premiată de Uniunea Scriitorilor din România.
Redacţia:
Str. Constantin Daniel nr. 14
010631 Bucureşti sector 1
Telefon 021‑335.81.31
office@edituravremea.ro
www.edituravremea.ro
Echipa noastră:
Silvia Colfescu – Director Editorial
Nicolae Henegariu – Director Economic
Mirela Urseanu – Director Comercial
Andreea Chiru – PR, Copyright
Alexandra Ciuciulin – Redactor
Cristina Cantacuzino – Şef Departament Tehnoredactare
Dan Amza - Tehnoredactor
Ioana Adam – Asistent Manager
Gabriela Miron – Gestionar
Cătălin Adam – Difuzare
Vremea a fost prima editură din România care a publicat documente inedite, legate de istoria noastră recentă. Încă de la primele apariţii, colecţia FID - Fapte, Idei Documente a trezit numeroase ecouri, fiind apreciată sau denigrată cu egală vehemenţă, semn sigur al valorii demersului editorial concretizat prin volumele ce poartă această siglă.
Fie că sunt destinate copiilor, tinerilor sau maturilor, noi, cei de la Vremea, ne străduim să publicăm cărţi interesante, editate cu îngrijire, tipărite cum se cuvine.