miercuri, 4 noiembrie 2009

„Fetele destepte iau barbati cu bani” de Elizabeth Ford si dr. Daniela Drake

Cum au fost păcălite femeile cu vise romantice şi cum plătesc scump pentru asta


Fenomen care se răspândeşte cu repeziciune în societatea modernă, emanciparea femeii, începută acum mai puţin de 100 de ani, a dus la conştientizarea acută a minusurilor pe care le cunoaşte de milenii statutul femeii în familie, la locul de muncă, în viaţa socială.


În special în SUA, femeile au început să evalueze cu exactitate (şi cu amărăciune) aceste minusuri şi să încerce remedierea lor, pe căi uneori chiar exagerate, dar prezente cu insistenţă în viaţa de zi cu zi.


Acelaşi fenomen, poate cu caracteristici uşor modificate de personalitatea poporului nostru, se constată şi în România, unde, poate, rezumatul ultim al experienţei americane va fi de folos femeii moderne, în evaluarea aşteptărilor şi dorinţelor ei.


Elizabeth Ford şi dr. Daniela Drake prezintă în această carte date, situaţii şi povestiri adevărate care ne arată cum au fost păcălite femeile de propriile lor idealuri romantice şi cum s-a ajuns ca idealul mitic de „a avea totul” să însemne de fapt necesitatea de „a face totul”.


Fetele deştepte iau bărbaţi cu bani este o condamnare severă a societăţii noastre (piperată cu o mulţime de găselniţe hazoase), o carte care va arăta femeilor o nouă cale prin care să înţeleagă căsătoria şi parteneriatul.

O cale care le va conduce pe fetele deştepte (şi pe bărbaţii care se căsătoresc cu ele) spre uniuni mai fericite, mai sănătoase şi mai bogate.

Niciun comentariu: