luni, 22 martie 2010

Lansarea cartii „Franturi dintr-o viata – Drumul la si de la Auschwitz”, de Hedi Fried


Dragii nostri,


Editura Vremea are placerea de a va invita la lansarea cartii „Franturi dintr-o viata – Drumul la si de la Auschwitz”, de Hedi Fried.

Lansarea va avea loc la Libraria Mihail Sadoveanu, Bd. Magheru, miercuri, 24 martie 2010, la ora 14.00, in prezenta autoarei,a reprezentantilor Ambasadei Suediei la Bucuresti si a numerosi profesori de istorie.


Vor vorbi: scriitoarea Doina Jela, autoarea, Hedi Fried, si Silvia Colfescu, directorul editurii Vremea.


Vor fi prezentate si celelalte doua carti ale lui Hedi Fried, aparute la editura Vremea, „Pendulul vietii” si „Intoarcere la viata”.


Hedi Fried s-a nascut in Sighet, in familia unui medic stomatolog evreu. In 1944, in timpul ocupatiei maghiare asupra Transilvaniei de Nord, ea a fost deportata la Auschwitz impreuna cu intreaga familie. Parintii ei au fost ucisi in lagar. Eliberata in 15 aprilie 1945, impreuna cu sora ei, Hedi Fried a ales sa traiasca in Suedia, unde, dupa imense eforturi, a reusit sa-si refaca viata.


Hedi Fried se straduieste sa mentina vie in constiinta umanitatii monstruozitatea Holocaustului, care a frant milioane de existente. Remarcabila in cartile ei este capacitatea ei de a povesti fara ura cumplita ei experienta. In acelasi timp, este remarcabila lupta ei neincetata impotriva oricarei forme de genocid precum si vivacitatea si devotamentul cu care s-a pus in slujba cauzei nobile a educarii tineretului in spiritul tolerantei si intelegerii.


Hedi Fried va sustine intalniri cu profesorii si elevii la Colegiul National „Gheorghe Lazar” din Bucuresti, joi, 25 martie, ora 14.00, si cu elevii si profesorii Colegiului National „Gheorghe Sincai”, vineri, 26 martie, ora 10.30.


Va asteptam!

Niciun comentariu: