joi, 3 iunie 2010

Lansare de carte - "...si la sfarsit a mai ramas cosmarul", de Oliviu Craznic

Va invitam la lansarea cartii ...si la sfarsit a mai ramas cosmarul, de Oliviu Craznic, eveniment ce va avea loc in cadrul Bookfest, sambata, 12 iunie, ora 15.00, la standul editurii Millenium. Vor vorbi scriitorul Horia Ursu si Silvia Colfescu, directorul editurii Vremea.

Romanul horror al lui Oliviu Craznic se bazeaza pe cronici medievale. Actiunea cartii se petrece in Castelul Ultimelor Turnuri, unde lucrurile merg cu adevarat Rau.
Invitat la nunta unei necunoscute intr-un castel bantuit de diavol, nobilul decazut Arthur de Seragens se trezeste prins intr-o ingrozitoare plasa a nebuniei, tradarii si crimei. In vreme ce oaspetii mor in jurul lui unul dupa altul intr-un mod misterios, secerati de un dusman inuman, Arthur intrezareste cu groaza cum latul se strange in jurul singurei persoane de care i-a pasat vreodata, superba Adrianna de Valois, tanara fiica a intunecatului si temutului sef al Politiei. Panicat si confuz, Arthur se vede astfel nevoit sa incheie o alianta fragila si controversata cu cei mai puternici dintre supravietuitori, care au inceput deja o ancheta in intuneric, impreuna dar suspectandu-se unii pe altii: vicontele de Vincennes, prietenul din copilarie al lui Arthur, versat in intrigile de salon, logician si vanator iscusit; baronul german Von Walter Calatorul, ale carui peregrinari prin locuri uitate de lume l-au adus de atatea ori in fata unor adevaruri de neindurat; frumoasa si imorala Giulianna Sellini, despre care se spune in soapta ca i-a sedus deodata pe Dumnezeu si pe Diavol; fostul preot Huguet de Castlenove, acum un spadasin periculos, al carui drum presarat cu cadavre duce la o amanta misterioasa; ducele de Chalais, puternic si crud stapanitor al tinutului, rafinat, aratos si incapabil de a-si stapani pornirile violente; si, mai ales, barbatul care conduce investigatia si de care se tem toti, caci o singura vorba a lui poate aduce rugul – Albert de Guy, inchizitorul…

Nascut la 1 noiembrie 1978 in Lupeni, judetul Hunedoara, Oliviu Craznic a absolvit Facultatea de Drept „Nicolae Titulescu” din Bucuresti si este licentiat in Institutii de Drept penal si Institutii de Drept civil la Facultatea de Drept a Universitatii Bucuresti. A urmat cursurile de formare a mediatorilor organizate de Asociatia „Pro Medierea”, iar din 2002 este consilier juridic si membru al Uniunii Colegiilor Consilierilor Juridici din Romania.

Va invitam sa cititi si blogul autorului, unde gasiti si un fragment din carte: http://oliviucraznic.wordpress.com/

Despre carte a inceput deja sa se vorbeasca. Puteti citi articole, mesaje si fragmente din roman pe urmatoarele site-uri:

LiterNet http://atelier.liternet.ro/articol/9320/Oliviu-Craznic/-si-la-sfarsit-a-mai-ramas-cosmarul.html
Agentia de Carte http://www.agentiadecarte.ro/2010/05/un-roman-gothic-bantuit-de-personaje-malefice/
Revista Noi, nu! http://www.revistanoinu.com/Si-la-sfarsit-a-mai-ramas-cosmarul.html
Forum HotNews http://forum.hotnews.ro/index.php?showtopic=16126
Lux Noctis. ROmanian Gothic Community http://www.lux-noctis.ro/stiri/OLIVIU-CRAZNIC-Si-la-sfarsit-a-mai-ramas-cosmarul.php

Va asteptam pe toata durata Bookfest, intre 9 si 13 iunie, la Romexpo, in pavilionul 15, stand A 5. Programul de vizitare al Bookfest 2010 este:
Miercuri, 9 iunie 10:00-20:00
Joi, 10 iunie 10:00-20:00
Vineri, 11 iunie 10:00-22:00
Sâmbătă, 12 iunie 10:00-20:00
Duminică, 13 iunie 10:00-18:00

2 comentarii:

Mihai spunea...

Astept cartea cu interes. Imi puteti spune in ce librarii o pot gasi?
Multumesc.

Anonim spunea...

Indrumat de curiozitate, am luat cartea si, dupa o atenta sondare, pare intr-adevar a fi ceea ce lipsea in domeniu... ba chiar in mai multe...