luni, 28 iunie 2010

Lansare de carte - "Spre seara", de Mihai Giugariu

Editura Vremea şi Librăria „Mihail Sadoveanu” vă invită la lansarea cărţii

Spre seara, de Mihai Giugariu, apărută în colecţia Autori Romani.


Vor vorbi criticul literar Valeriu Rapeanu si Silvia Colfescu, directorul editurii Vremea.


Lansarea va avea loc joi, 1 iulie 2010, orele 17.00, la Librăria „Mihail Sadoveanu”, Bd. Magheru, nr. 6-8.


Opera de maturitate, romanul Spre seara este expresia esentializata a viziunii asupra lumii a unui ganditor potentat de un scriitor de talent.

Cartea aduna intre paginile ei povestile exemplare ale unor biografii comune secolului XX, dominate de figura-simbol a bunicului, incarnare a existentelor sfaramate – sau, intr-un mod paradoxal, implinite – de inexorabilul istoriei. In ansamblul ei, scriitura lui Mihai Giugariu aminteste de marile opere dedicate investigarii sensurilor vietii: simplitatea ei sfasietoare trimite la Batranul si marea de Hemingway; prin complexitatea discreta, dar decelabila in fiecare pagina, romanul se alatura familiei de naratiuni ce se randuiesc in umbra capodoperei Un veac de singuratate de Gabriel Garcia Márquez.

Conceputa ca un concert pentru un singur instrument, sustinut de vastitatea unei orchestre simfonice alcatuite dintr-o diversitate de alte instrumente, povestirea vietii bunicului se poate citi in mai multe registre, functie de disponibilitatea si de capacitatea cititorului.

Oricare ar fi acestea, insa, cartea se adreseaza direct sufletului.


Vă aşteptăm!

Un comentariu:

Anonim spunea...

very good!