vineri, 4 noiembrie 2011

Stephen Fischer-Galaţi - "80 de ani în jurul lumii povestiţi de Lia Ioana Ciplea".

Volumul Stephen Fischer-Galaţi - 80 de ani în jurul lumii povestiţi de Lia Ioana Ciplea este cea mai recentă apariţie în colecţia Planeta Bucureşti a editurii Vremea.

Vlăstar al unei familii de origine germană, venită în România odată cu cel care avea să devină Regele Carol I, profesorul universitar american Stephen Fischer‑Galaţi, născut în Bucureşti şi îndrăgostit de oraşul natal, a cunoscut destinul comun intelectualilor din clasa lui socială. Necruţătoarea istorie a secolului XX l‑a obligat ca, după o copilărie marcată de bună educaţie şi de dragoste pentru studiu, să ia calea exilului, împreună cu întreaga familie. Povestea devenirii sale, însoţită de cea a neabătutei sale iubiri pentru ţară, istorisită Liei Ioana Ciplea şi redată de ea, cât mai fidel cuvintelor profesorului, formează substanţa volumului de faţă.

O carte care se citeşte cu încântare şi cu nostalgie. Ajuns la ultima filă, cititorul rămâne cu senzaţia de a fi aruncat o privire prea scurtă asupra unui peisaj prea vast pentru a fi cuprins într‑o clipă.

Chiar dacă ar putea părea îndrăzneţ ca edi­to­rul East European Monographs să-şi publice pro­priile me­mo­rii sub forma unui volum din colecţie, am con­si­de­rat că este justificat întrucât, în felul lor, acestea reflectă tur­bu­lentele, impredictibilele... şi trans­for­matoarele schim­bări istorice ale secolului al douăzecilea.
Stephen Fischer‑Galaţi

Colecţia Planeta Bucureşti
216 pagini
13 x 20 cm
ISBN 978-973-645-439-4

Volumul poate fi comandat aici: www.edituravremea.ro

Niciun comentariu: