joi, 13 august 2015

"Sâmbăta seara şi luni dimineaţa", de Tudor Stancu

Avem plăcerea de a vă prezenta cel mai recent roman apărut în colecţia Autori români:

Sâmbăta seara şi luni dimineaţa
Tudor Stancu

Romanul Sâmbăta seara şi luni dimineaţa urmăreşte întâmplările unui grup de tineri ale căror destine se întâlnesc în timpul unei scurte vacante într-o staţiune de munte. Aceşti tineri afişează o mondenitate ostentativă, fie prin practicarea schiului - sport care necesită o substanţială investiţie financiară -, fine prin petreceri unde alcoolul se consumă excesiv si sexul se practică fără prejudecăţi. Toate acestea sunt de fapt un înveliş menit să ascundă singurătatea, zbuciumul interior al unei existenţe fără sens si fără ţintă, conturate prin rememorări, conversaţii şi vise. Vor duce însă întâmplările neaşteptate cu care se confruntă personajele în această scurtă vacanţă si imediat după aceea la şansa de a se regăsi pe sine, de a da un sens existentei fără rost? Vor găsi aceşti tineri ceea ce caută?

Reprezentând a treia generaţie de scriitori din familia sa, Tudor Stancu s-a născut la Bucureşti, unde a urmat cursurile facultăţii de Limba şi Literatura Română. A frecventat pentru un timp şedinţele Cenaclului de Luni, condus de Nicolae Manolescu, şi a debutat editorial în 1985, în volumul colectiv Proze, Antologie debut, la Editura Albatros, volum primit favorabil de critica literară a vremii. A publicat de asemenea proză şi poezie în diverse ziare şi reviste: România Literară, Luceafărul, Contrapunct, Ramuri, printre altele.

Pagini: 120
Format: 13 x 20 cm
Volumul poate fi comandat pe site-ul editurii: http://edituravremea.ro/s--mb--t---seara---i-luni-diminea--a


Editura Vremea
021.335.81.31
miruna.lepus@edituravremea.ro
str. Constantin Daniel, nr. 14,
sect. 1, Bucureşti, 010631
www.edituravremea.ro

Un comentariu:

Mihai Petrescu spunea...

Salve Tudore

L-am citit cu placere, multam... Parfum de Floreasca, Liceu' 24, Bordei si scara interioara din vila voastra pe care cobora agale Zaharia a lu' Stancu, tactu' mare de'... Taranu' Academician care ne-a lasat pe to(n)ti DESCULTI, ever! Ne-a surprins la taclale, tu, eu si Tzutzi (ptr. conformitate Alexandru Buican, alt scriitor Roman scribolog a lu' "O Viata" / Brancusi... "Vlad Tepes / Dracula?!", etc...

Da-i bataie Tudore nene, esti bun-rau... Succesuri!
Cu drag, Mihai Petrescu, Elvetia