vineri, 17 august 2007

Volume în lucru

Ca raspuns la succesul înregistrat cu celelalte fermecatoare Povesti ale doamnelor si domnilor din Bucuresti, Victoria Dragu Dimitriu ne regaleaza cu o noua aparitie, Povestea unui domn din Bucuresti. Dinu Roco, avocat si ziarist, aflat astazi la vârsta patriarhilor (95 de ani). Îndragostita de Bucuresti ca si însotitorul ei, Victoria Dragu Dimitriu va parcurge pentru dumneavoastra un oras fascinant, frumos, animat, calm si mai ales civilizat, pe care cu greu l-ati mai recunoaste astazi.


O noapte atât de lunga. Apogeul regimurilor totalitare în Europa 1935-1953 (traducere de Doina Jela Despois), volum de peste 600 de pagini coordonat de cunoscutul istoric al comunismului Stéphane Courtois, reuneste lucrarile unui colocviu pe tema celor doua totalitarisme care au mortificat Europa secolului XX. Participa cu studii nume ilustre de renumiti cercetatori: Stéphane Courtois, Nicolas Werth, Jacques Julliard, Nikita Petrov, Sarah Davies, Stefan Breuer, Claire Mouradian, Marc Lazar, Horst Möller, care împletesc analiza cu documentul de arhiva cel mai recent descoperit. Cartea îmbogateste considerabil bibliografia temei, luminând din doua unghiuri inedite atât istoria anilor nazismului si ai primilor ani de comunism, cât si personalitatea si gândirea actorilor principali. Ca toate cartile coordonate sau scrise de Stéphane Courtois, este o carte în acelasi timp pasionanta si teribila.


Ghidul turistic, istoric si artistic al Bucurestiului de Silvia Colfescu va aparea tradus în limba engleza de Alistair Blyth. Alcatuit dupa un alt principiu, mai atractiv si mai viu, ghidul va fi dotat cu planse, harti, indicatii geografice detaliate.


În colectia În jurul lumii va pregatim ghidul turistic al oraselor Moscova si Sankt Petersburg, dupa formula cunoscuta: obiective turistice, culturale, atractii si curiozitati si, de data aceasta, planuri detaliate ale faimoaselor muzee rusesti. De neevitat!


În colectia de mare succes Rosu si Negru testam gustul publicului cu volumul al doilea al seriei de autor Simon Green, Trimisii Luminii si ai Întunericului (traducere de Sorana Graziella Cornea). Tot în colectia Rosu si Negru, a sasea carte a cunoscutului scriitor britanic James Hadley Chase, Totul se plateste (traducere de Aristita Avramescu) si thriller-ul tânarului autor american Jeff Abbott, Panica (traducere de Ioana Mitea).

Pentru ca cititorul se dovedeste nesatios în a urmari aventurile personajelor lui John Gray, Marte si Venus, îi oferim si noi traducerea ultimului episod din seria lor de peripetii întitulat, cu totul imprevizibil ... Marte si Venus o iau de la început (traducere de Maria Giugariu).

A treia carte publicata de noi a cunoscutei scriitoare suedeze Astrid Lindgren se adreseaza copiilor ... de toate vârstele. Fratiorul si Karlsson de pe acoperis (traducere de Carmen si Laura Vioreanu) este povestea unui copil si a prietenului sau imaginar, Karlsson de pe acoperis. Cei doi trec împreuna prin numeroase si amuzante peripetii, însa Karlsson dispare atunci când parintii înteleg în sfârsit nevoile mezinului lor. Nevoi de altfel simple: un prieten adevarat, adica un catelus.

Niciun comentariu: