luni, 29 octombrie 2007

Cărţi noi



Maria-Pia Castaing – Povesti de catifea

Maria-Pia Castaing s-a nascut în România, în 1922, la Turnu-Severin. La 15 ani s-a mutat la Bucuresti. Licentiata în Litere – filologie moderna si Istoria Artelor – s-a casatorit în 1943. În 1972, se hotaraste, împreuna cu sotul ei, sa ramâna la Paris, unde devin cetateni francezi. La pensie, se retrag la Versailles, unde locuiesc şi acum.

Cartea contine cinci proze scurte, unele cu caracter autobiografic. Povestile de catifea îmbina fantezia cu amintirea într-un discurs narativ unde gingasia sentimentelor si delicatetea scenelor sunt menite sa atraga la lectura copiii si adolescentii.

Simon R. Green – Tânguirea Privighetorii, traducere de Sorana Graziella Cornea

În Zona Întunecata, tarâmul ascuns în inima Londrei unde e întotdeauna noapte si unde se întâmpla lucrurile cu adevarat salbatice, detectivul John Taylor trebuie s-o gaseasca pe Rossignol (Privighetoarea), o tânara cântareata care a cazut sub vraja nemilosului cuplu Cavendish, impresarii ei. Cândva Privighetoarea cânta doar cântece vesele si ritmate, însa acum acestea sunt atât de melancolice, încât multi dintre cei care vin la concertele ei se sinucid. Taylor încearca sa o gaseasca pe Sylvia Sin, o alta diva din Caliban Club, care beneficiase de serviciile de impresariat ale sotilor Cavendish, pentru a o salva pe Privighetoare din ghearele lor. Pentru a dezlega, însa, misterul ce o înconjoara pe cântareata, va trebui sa-i asculte trilurile aducatoare de moarte si sa le supravietuiasca...

Simon Richard Green (n. 1955) este considerat unul din cei mai importanti autori SF si fantasy. Seria Zona Întunecata cuprinde pâna acum opt volume si doua povestiri, publicate între 2003 şi 2007.

Niciun comentariu: