luni, 1 octombrie 2007

Două noi apariţii în colecţia Roşu şi Negru
Simon R. Green
Trimisii Luminii si ai Întunericului, t
raducere de Sorana Graziella Cornea

Cel de-al doilea volum al seriei de autor Simon Green îl pune pe John Taylor în fata celui mai important si periculos caz din cariera sa: Graalul Nesfânt, cupa din care Iuda Iscarioteanul a baut la Cina cea de Taina a reaparut si face victime, undeva în Zona Întunecata. Eroul nostru trebuie sa gaseasca acest obiect. Din nefericire pentru el si prietenii care-l ajuta, Suzie Pusca-de-Vânatoare, Eddie-Lama si Alex Morrisey, John Taylor nu-si poate folosi, nici de data aceasta, puterile speciale, pentru ca Graalul Nesfânt amplifica raul prin prezenta sa, încurajeaza si accelereaza tendintele si evenimentele negative si îi corupe pe toti cei care intra în contact cu el, desi este totodata o sursa de mare putere...
Pe lânga nefastul trofeu, pentru care se lupta si Trimisii Luminii si cei ai Întunericului, John Taylor continua sa-si caute propria menire si încearca sa afle adevarata identitate a mamei sale. Secretul acesteia ameninta sa distruga Zona Întunecata si pe toti cei aflati în jurul acestui tarâm.

Simon Richard Green (n. 1955) este considerat unul din cei mai importanti autori SF si fantasy. Seria Zona Întunecata cuprinde pâna acum opt volume si doua povestiri, publicate între 2003 si 2007.

J. Hadley Chase
Totul se plateste, t
raducere de Aristita Avramescu

Exista ceva pentru care cei mai multi dintre noi ar face orice? Se pare ca da: BANII. Mai ales daca sunt multi si vin toti deodata. Aproape un milion de dolari este o suma tentanta pentru Helen, sotie de milionar falit, dar cu o asigurare de viata sanatoasa, si pentru Glyn Nash, soferul lor.
Dester, fost producator celebru la Hollywood, îsi face asigurare de viata în favoarea sotiei sale. Din pricina înstrainarii dintre ei, cade în alcoolism, este concediat si nu mai poate fi de folos decât daca moare. Pentru asta, sotia lui îsi da toata silinta. Într-atât încât si Dester observa. Nemaiavând nimic de pierdut, se sinucide, anulând astfel asigurarea si fericirea banoasa a complicilor. Dar Glyn si Helen mai au o sansa: sa transforme sinuciderea în CRIMA. Tentant? Usor? Merita?

Scriitorul englez James Hadley Chase (1906 - 1985), cunoscut ca „maestrul thrillerului" din generatia sa, este autorul unui sir de romane a caror intriga duce întotdeauna la un deznodamânt neasteptat. Influentat de romanul politist american, stilul sau este alert si colorat.

Niciun comentariu: