joi, 29 mai 2008

Noutăţi în Colecţia Planeta Bucureşti



Lelia ZamaniOameni şi locuri din vechiul Bucureşti
Autoarea, absolventă a Facultăţii de Istorie din cadrul Universităţii din Bucureşti şi doctor în filologie cu o temă desprinsă din istoria bucureşteană a secolului al XIX-lea, este muzeograf la Muzeul Municipiului Bucureşti. A publicat două cărţi: Bucureştii în sărbătoare, două volume, 2003 şi Comerţ şi loisir în Bucureşti, Editura Vremea, 2007. A colaborat şi colaborează la diverse reviste şi publicaţii, multe dintre ele de specialitate, articolele scrise axându-se pe istoria de odinioară a capitalei.
Cititorule, dacă iubeşti acest Bucureşti atât de fascinant şi detestat deopotrivă, cu toate păcatele, frumuseţile şi pitorescul lui, şi te cuprinde nostalgia altor vremuri, păşeşte cu mine într-un univers de altădată unde oameni şi locuri îşi ţes împreună, cu dragoste şi trudă, poveştile adevărate.
Lelia Zamani
Nicolae IorgaIstoria Bucureştilor
Istoria Bucureştilor de Nicolae Iorga a cunoscut o singură ediţie, în 1939. Prevăzut cu un corpus important de note, volumul, apărut astăzi, restituie, pentru iubitorii Bucureştilor, viziunea marelui istoric asupra devenirii capitalei României.

Niciun comentariu: