miercuri, 12 octombrie 2011

"Bucureşti. Portret în acuarelă", de arh. Gheorghe Leahu

Volumul Bucureşti. Portret în acuarelă, de arh. Gheorghe Leahu este cea mai recentă apariţie în colecţia Planeta Bucureşti a editurii Vremea.

Albumul Bucureşti. Portret în acuarelă, de arh. Gheorghe Leahu este o lucrare deosebit de importantă pentru cunoaşterea arhitecturii Capitalei. Scrisă şi ilustrată de unul dintre cei mai cunoscuţi arhitecţi bucureşteni, care a jucat un rol de seamă în devenirea chipului actual al oraşului, cartea conţine un mare număr de acuarele înfăţişând clădiri importante, pieţe, monumente, dintre care unele au fost distruse deja. Astfel, această carte se va institui într-un memento al istoriei oraşului, un gest eficient de apărare şi popularizare a patrimoniului bucureştean.

Studiul introductiv şi legendele ilustraţiilor sunt traduse şi în engleză, franceză şi germană.

Bucureşti. Portret în acuarelă e darul pe care-l fac eu celor ce mai iubesc Bucureştiul, celor care s-au născut, au copilărit şi s-au format aici ca oameni, dar mai ales sutelor de mii de bucureşteni care plecaţi şi înainte de 1989 şi după, spre toate colţurile lumii.
Pentru ei, albumul meu e o casetă fermecată de amintiri, prin care vor revedea străzi şi case pe care le-au cunoscut, pe care le-au admirat, sau în preajma cărora au trăit." (Arhitect Gheorghe Leahu)

214 pagini color
22,5 x 22,5 cm
ISBN 978-973-645-428-8

Volumul poate fi comandat aici: www.edituravremea.ro

Niciun comentariu: