miercuri, 19 septembrie 2012

Februarie extrem, de Cristian Niculcea - o nouă carte în colecţia Autori români



O formaţiune a urmaşilor a două dinastii istorice, apuse după încheierea Primului Război Mondial, complotând împotriva regizorilor Ordinii Mondiale. Un oficial CIA urzind un plan de asasinare a preşedintelui. Un congresman american săvârşind crime pentru spionaj şi furt industrial de zeci de milioane de dolari. Un ofiţer de poliţie ajutat de câţiva masteranzi universitari să dezlege şirul nenorocirilor care le puneau viaţa în pericol. Şi un personaj controversat, al cărui nume de cod reprezenta cea de-a treia entitate a lumii.


Şi-ar fi închipuit cineva că fenomenul tungus ar fi fost produsul unui experiment omenesc?


Cristian Niculcea
Debutul autorului craiovean Cristian Niculcea s-a consemnat cu volumul de versuri “Iodlerele hăului”, în care pregătirea inginerească a lăsat loc unei boemii genetice, specifice.
Volumul de faţă reprezintă saltul din liric spre proză, în dorinţa de transbordare către un gen activ, comercial. Scriitorul evită încărcătura de pasaje redundante, înlesnind parcurgerea conţinutului, accelerând evenimentele către un finish trepidant, care îl va lăsa pe cititor fără opţiunea folosirii semnului de carte.


Pagini: 336
Format: 13 x 20
An apariţie: 2012
ISBN: 978-973-645-487-5
Volumul poate fi comandat aici: Editura Vremea
 

3 comentarii:

Anonim spunea...

Ma bucur sa fiu prima persoana care posteaza un comentariu. Am contribuit la pregatirea "inginereasca" a tanarului, prea tanarului la acea data, si sper sa fi gasit calea ce-l reprezinta.
Sa fii la fel de bun in ceea ce faci acum!
Multumim pentru carte (carti), ne bucuram pentru tine si, nu uita, noi chiar te-am iubit!

'Zmail spunea...

Felicitari Cristi! Ma bucur sa-ti descopar si acest talent. Trebuia sa-mi dau seama, judecand dupa hobbyul nostru comun, ca esti un om tenace - pentru ca de asa ceva e nevoie ca sa termini de scris o carte si pentru a o publica - si cu imaginatie. Un "copil mare", asa cum ar trebui sa fim toti daca ne dorim o lume mai buna. Am sa-ti cumpar cartea ca sa te cunosc si mai bine. Cu simpatie, Alex.

Anonim spunea...

Felicitari finule!