marți, 19 mai 2015

"Frontieristii", de Dan Danila

Între titlurile noi pregătite pentru Bookfest, atragem atenţia vizitatorilor asupra volumului "Frontieriştii", de Dan Dănilă, o emoţionantă evocare a vremurilor în care cetăţenii României erau obligaţi să caute libertatea cu riscul vieţii. O povestire adevărată, pe cât de dureroasă, pe atât de plină de speranţă, scrisă pe un ton alert, cu umor şi duioşie, cartea întregeşte fresca unor ani prea repede uitaţi. O recomandare suplimentară către cititorii tineri care, citind-o, vor putea evalua nu numai perioada istorică prin care au trecut părinţii şi bunicii lor, ci şi bucuria de a trăi în vremuri în care libertatea este un drept câştigat. 

Cartea se va găsi la Bookfest, unde va putea fi cumpărată cu un discount de 20%. 
Ea poate fi comandată şi pe site-ul editurii, unde preţul cărţii va beneficia de un discount de 10%. 
Începând din de data de 25 mai, volumul va putea fi cumpărat din librării.   
Cititorii îl vor putea întâlni pe autor cu ocazia unei prezentări a cărţii, care va fi organizată la Târgul Gaudeamus, noiembrie 2015.


"Am terminat de citit Frontieriştii şi mă bucur să spun că am găsit acolo una dintre faţetele nevizitate până acum ale exilului românesc. Umorul de bună calitate se îmbină cu duioşia, cu neprihănirea vârstei şi cu optimismul unei firi omeneşti puternice şi pline de avânt.
Că autorul este un om puternic, pare evident. Că drumul prin Iugoslavia îi deschide ochii spre o viaţă normală, devine foarte clar. Mai apăsată, însă, mi se pare  căutarea sinelui, bănuiala că eu-l nu poate fi acel eu decât descătuşat din chingile unei Românii triste şi încarcerate.
Doamne, când îmi aduc aminte anii aceia, parcă am trăit un coşmar...
Felicitări  pentru această carte, ar trebui rediscutată, relansată poate, şi, cu siguranţă, continuată."
 
Maria-Denise Theodoru
Analist International Relations Department – Radio România Bucureşti
 
 
"Am părăsit România şi am emigrat în Lumea Nouă pentru a-mi găsi libertatea.
Tot ce am vrut de la viaţă a fost obţinerea unei oaze de libertate şi puţină recunoaştere.
Dar ignoranţa şi prejudecăţile vechiului continent traversaseră şi ele Oceanul Atlantic, cu mult înaintea mea, probabil cu primii pionieri ajunşi în America de Nord. Deci lupta mea nu luase sfârşit odată cu emigrarea, ba chiar din contră, tocmai urma să înceapă.
Toată această strădanie a mea pentru emancipare şi eliberare din chingile ignoranţei umane, o vei putea urmări în romanul ce va apărea în curând, Manifestul unui om liber. Dacă vei citi această carte, vei deveni părtaş al unei cunoaşteri ce mi-a înlesnit pasajul de la un imigrant sărac şi umilit la un businessman care continuă să inspire atât prin intermediul activităţilor antreprenoriale cât şi prin cărţile publicate."
 
Dan Dănilă – Calgary, Canada
 

Un comentariu:

Dorina spunea...

Am citit-o e o carte minunata o recomand.