vineri, 10 iulie 2015

"Manual de limba mută", noul volum de versuri semnat de Sorin Şerb

Cea mai recentă apariţie în colecţia Poesis este un volum de versuri semnat de Sorin Şerb, din care vă oferim mai jos un poem reprezentativ:  vorbeam unul cu celălalt
am văzut
că pe limba noastră
stă cu tălpile
un copil
 
cu tălpi fragede
ca nişte cupe de crin
 
când vorbeam îl legănam
cu gramatica noastră
cu vorbirea noastră savantă
 
râdea încet
gângurea şi el
încerca să meargă

Sorin Şerb s‑a născut pe 18 noiembrie 1961, la Bucureşti. Absolvent al Facultăţii de Filologie (secţia română‑engleză), şi‑a luat doctoratul în literatură universală cu teza Modele umane de la Descartes la Revoluţia franceză. A lucrat ca bibliotecar, redactor, editor, traducător, moderator radio, profesor de limba şi literatura română.
Atât înainte cât şi după 1989 a publicat literatură, cronici de expoziţie şi de carte, studii şi eseuri în antologii, reviste de specialitate, în Analele Universităţii Bucureşti şi revista Institutului de Informare Documentară, în ziarele Dreptatea, Viitorul, Viitorul românesc, Curentul, Ora (Craiova) şi România liberă. Sporadic, eseuri, articole şi literatură în revistele Viaţa studenţească, Astra, Arta, Filmul, Contrapunct, Luceafărul, România Literară, Contrafort, 22, Zig-Zag, Dilema şi Sfera politicii.

Volumul poate fi comandat pe site-ul editurii:
http://edituravremea.ro/manual-de-limba-muta

Editura Vremea
021.335.81.31
miruna.lepus@edituravremea.ro
str. Constantin Daniel, nr. 14,
sect. 1, Bucureşti, 010631
www.edituravremea.ro
 

Niciun comentariu: