vineri, 20 mai 2016

„Ateneul Român și constructorii săi” de prof. ing. Nicolae Şt. Noica


Ateneul Român și constructorii săi de prof. ing. Nicolae Şt. Noica

La 130 de ani de la punerea pietrei de temelie a Ateneului Român, Editura Vremea publică albumul Ateneul Român și constructorii săi de prof. ing. Nicolae Şt. Noica, lucrare în care sunt prezentate istoria construirii acestei clădiri-simbol al Bucureştilor și biografiile celor care au contribuit la ridicarea ei, pe baza documentelor de arhivă şi nu numai.
Operă a unor remarcabili constructori, printre care amintim pe arh. Albert Galeron, pe antreprenorul Dobre Nicolau și pe arh. Constantin Băicoianu, palatul este o întruchipare a lucrului bine făcut.
Din volum nu putea lipsi nici istoria eforturilor întreprinse de Constantin Esarcu pentru organizarea unor conferințe și cursuri publice și mai apoi pentru înălțarea unui local propriu pentru Societatea Ateneului Român.

Pliantul Marea Frescă a Ateneului Român

În completarea albumului, pliantul Marea Frescă a Ateneului Român oferă publicului ocazia de a înțelege și aprecia mai bine scenele impresionantei fresce care decorează Sala Mare a Ateneului.
Pliantul conține, pe lângă un cuvânt al acad. Mugur Isărescu și o introducere, imaginea desfașurată pe circa 3 metri a Marii Fresce a Ateneului Român.

Albumul poate fi comandat aici: edituravremea.ro
Pliantul poate fi comandat aici: edituravremea.ro

Editura Vremea
021.335.81.31
miruna.lepus@edituravremea.ro
str. Constantin Daniel, nr. 14,
sect. 1, Bucureşti, 010631
www.edituravremea.ro

Niciun comentariu: