marți, 10 mai 2011

Lecţia din Manualul de anticristologie

"La Muzeul Ţăranului Român a avut loc la începutul lui aprilie 2011, lansarea ultimei cărţi, Manual de anticristologie, a teologului, eseistului şi istoric al creştinismului timpuriu, Cristian Bădiliţă. I-au fost alături, la întâlnirea cu publicul, fostul ministru al culturii, istoricul şi eseistul Theodor Paleologu, ceecetătoarea Francisca Băltăceanu şi directoarea editurii Vremea, Silvia Colfescu.

După ce a mulţumit publicului prezent pentru participarea la lansarea de către editura Vremea a unei cărţi cu totul şi cu totul speciale, directoarea editurii, doamna Silvia Colfescu a spus:

«În primul rând, sunt datoare să vă anunţ că această carte apare în colecţia FID, Fapte, Idei, Documente, a editurii Vremea, o colecţie respectabilă, care în curând împlineşte 20 de ani. Este o colecţie unde au apărut cărţi foarte apreciate de istorici, de publicul care doreşte să cunoască istoria recentă a ţării noastre, care doreşte să citească documente fără ca acestea să fie recomandate sau interpretate în vreun fel de editură sau de către altcineva, cititorul fiind lăsat să judece singur. Colecţia mai este cunoscută pentru seriile ei de autor, între care marea serie Petre Pandrea, de inedite, pentru cărţile de eseu, de istorie şi de filosofie, adeseori. Este o colecţie interesantă şi care deja şi-a făcut un loc în conştiinţa publicului românesc. Suntem foarte bucuroşi că am reuşit să publicăm în această colecţie cartea pe care o prezentăm astăzi. Este cartea lui Cristian Bădiliţă, Manual de anticristologie. Trebuie să vă spun că nu este prima carte cu tematică religioasă care apare în această colecţie [...]»"

Citiţi continuarea consemnării semnate de Ion Bădoi pe site-ul săptămânalului Opinia Teleormanului.



Niciun comentariu: